Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Το μανιφέστο του DiEM25, που ανακοινώνει
σήμερα Γιάνης ο Βαρουφάκης στο Βερολίνο


Ανέφερα χθες πως σήμερα θα γινει στο Βερολίνο η ανακοίνωση του νέου πανευρωπαϊκού κόμματός του, από τον πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γ. Βαρουφάκη (φωτο), απέναντι από τα γραφεία του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!
Πρόκειται για μια πολύ έξυπνη και «θορυβώδη» πολιτική κίνηση του πρώην πολιτικού ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικές είναι οι σημειολογικές κινήσεις καθώς έτσι αποτυπώνονται για πάντα στο υποσυνείδητο των πολιτών.
Το κόμμα αυτό είναι πανευρωπαϊκό και θα μετέχει στις εθνικές εκλογές στα ευρωπαϊκά κράτη και, φυσικά στην Ελλάδα όταν γίνουν.
H κίνηση αυτή του Γ.Βαρουφάκη θέλει να καταδείξει δύο πράγματα:
Ότι το κόμμα του ξεκινάει τον "πόλεμο" ανάκτησης της ΕΕ και των ευρωπαϊκών ιδεωδών μέσα στην "καρδιά" του "4ου Ράιχ", το Βερολίνο. Την πρωτεύουσα της χώρας που θεωρείται υπαίτια για ότι έχει συμβεί στην Ευρώπη, και από ΕΕ των εθνών και των πολιτών, έγινε ΕΕ των αριθμών και των υπηκόων-"σκλάβων".
Και θέλει να τονίσει το γεγονός ότι από την αρχή ξεκινάει την επίθεση κατά του βασικού συντελεστή της αποσάθρωσης των ευρωπαϊκών κοινωνιών και της "πολτοποίησης" των πολιτών και κυρίως της "εξαέρωσης" της ελληνική κοινωνίας και της μετατροπής της Ελλάδος σε "αποικία χρέους", τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε.
Ανεβάζω την είδηση αυτή, πέρα απ’ το ότι το ανέφερα χθες, επειδή πέρασε στα ψιλά (αν αναφέρθηκε) στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το μανιφέστο δε του DiETM25 αποκρύβει, ως συνήθως, τελείως
* * *
Το μανιφέστο του κόμματος, ένα μανιφέστο για τον «εκδημοκρατισμό της Ευρώπης» παρουσίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενόψει της επίσημης παρουσίασης του νέου κόμματος DiEM25.
«Δυστυχώς, σήμερα, μια κοινή γραφειοκρατία κι ένα κοινό νόμισμα διαιρούν λαούς που είχαν αρχίζει να ενώνονται, παρά τις γλωσσικές και πολιτισμικές διαφορές τους. Μια ανίερη συμμαχία κοντόφθαλμων πολιτικών, οικονομικά ανίδεων "τεχνοκρατών", και "ειδικών" που αγνοούν τους βασικούς κανόνες χρηματοοικονομικής, υποκλίνονται συστηματικά στις απαιτήσεις τραπεζικών και ολιγαρχικών συμφερόντων, αποξενώνοντας τους πολίτες της Ευρώπης και προκαλώντας επικίνδυνες εξάρσεις εθνικιστικού αντι-ευρωπαϊσμού» αναφέρει το μανιφέστο.
Το DiEM25 παραθέτει τέσσερα στάδια των οποίων η υλοποίηση μπορεί να δημιουργήσει μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2025.
- Πλήρης διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων, μεταξύ άλλων με ζωντανές αναμεταδόσεις των συζητήσεων στο Eurogroup και το Ecofin.
- Ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης της ευρωζώνης εντός των συνθηκών της ΕΕ
- Θεσμοθέτηση Συντακτικής Συνέλευσης Ευρωπαίων Αντιπροσώπων για την εκπόνηση ευρωπαϊκού συντάγματος
- Εφαρμογή των αποφάσεων της Συντακτικής Συνέλευσης έως το 2025
- Ακόμα, το μανιφέστο παραθέτει τις τέσσερις αρχές του πανευρωπαϊκού κόμματος:
- Κανένα ευρωπαϊκό έθνος δεν μπορεί να είναι ελεύθερο, εφόσον παραβιάζεται η δημοκρατία ενός άλλου.
- Κανένα ευρωπαϊκό έθνος δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς, εάν σε ένα άλλο αρνούνται την αξιοπρέπεια.
- Κανένα ευρωπαϊκό έθνος δεν μπορεί να ελπίζει σε ευημερία εάν ένα άλλο ωθείται προς την μόνιμη αφερεγγυότητα και την οικονομική ύφεση.
- Η ευημερία απαιτεί ανάπτυξη που να συνάδει με την ανθρώπινη ανάπτυξη και την οικολογική ισορροπία.

Το κίνημα αναφέρει ότι στόχοι του είναι:
- Ο εκδημοκρατισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Ο τερματισμός της μετατροπής όλων των σχέσεων σε σχέσεις εξουσίας.
- Η υποβολή της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών στην βούληση ενός κυρίαρχου ευρωπαϊκού λαού και
- Η εκ νέου πολιτικοποίηση των κανόνων που διέπουν την ενιαία αγορά.

Αναδημοσίευση: greek-leaks.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου