Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Αλέξη προχώρα τώρα - Ήρθε η Ωρα



Χθες Κυριακή (7/2) όλες σχεδόν οι εφημερίδες είχαν στα πρωτοσέλιδα τους πως ο δανειστές μας απορρίπτουν το σχέδιο του κ. Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.
Καιρό τώρα όλα τα «διαπλεκόμενα παπαγαλάκια» λένε για εκλογές ή Οικουμενική. Μάλιστα από το Σάββατο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο πως η Καγκελάριος πιέζει τον κ. Μητσοτάκη να ψηφίσει μειώσεις συντάξεων, κάτι που δεν δέχεται επ’ ουδενί  ο κ. Τσίπρας στεναχωρώντας την κ. Μέρκελ.
Να σημειώσω πως την περασμένη Πέμπτη (4/2) είχαμε στην Ελλάδα γενική απεργία. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Απεργήσαν ΟΛΟΙ. Ακόμη και οι καταστηματάρχες, ακόμη και οι καφετέριες είχαν τεράστια συμμετοχή. Για τους αγρότες δεν κάνω λόγο μια που είναι στις εθνικές οδούς εδώ και δέκα περίπου μέρες, παρόλες τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Η Ευρώπη δείχνει να αλλάζει.
- Η Ιταλία κι ο Ματέο Ράντσι δειλά δειλά άρχισε να «σηκώνει το ανάστημα του στη Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη.
- Στην Πορτογαλία σχηματίστηκε αριστερή κυβέρνηση, που πιέζεται από τις Βρυξέλες για συνέχιση της λιτότητας. Θυμίζω πως η Πορτογαλία βγήκε από το μνημόνιο προκαλώντας πανηγυρισμούς στη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη και στους εδώ ΝΑΙδες.
- Η Ισπανία είναι έτοιμη να προσχωρήσει στο ίδιο στρατόπεδο, μια που την εντολή την κατέχει από την περασμένη Τετάρτη ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος Πέδρο Σάντσες.
- Στην Ιρλανδία έχουμε εκλογές στο τέλος του Φλεβάρη (στις 26), που οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το αριστερό Σιν Φέην του Τζέρυ Άνταμς στην δεύτερη θέση.
- Ακόμη έχουμε την ανακοίνωση του νέου πανευρωπαϊκού κόμματος του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη θα γινει στο Βερολίνο αύριο Τρίτη 9/2 από τον ίδιο, απέναντι από τα γραφεία του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! Μιλάω για το DiEM25. Το μανιφέστο του οποίου μπορείτε να βρείτε στο διαδύκτιο, αλλά εγώ θα το αναδημοσιεύσω αύριο.
Την στιγμή που έχουμε όλα αυτά τα γεγονότα απορώ: γιατί να υποκύψει ο κ. Τσίπρας στους εκβιασμούς των δανειστών;
Θα μας τιμωρήσουν; Θα περάσουμε δύσκολες μέρες; Μα ο Ελληνικός λαός φάνηκε αποφασισμένος το καλοκαίρι κι έδωσε του 61,3% στο ΟΧΙ, στο δημοψήφισμα που προκάλεσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Και μάλιστα το έδωσε το τόσο μεγάλο ποσοστό έχοντας όλα ανεξαίρετος τα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα να του προπαγάνδιζαν απροκάλυπτα «γιατί πρέπει να ψηφίστει το ΝΑΙ».
Βέβαια ήταν άτυχος, ο κ. Τσίπρας. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο ελληνικός λαός έβαλε στο κοινοβούλιο την  Ένωση Κεντρώων που συμπεριφέρεται σαν «Ποτάμι νο2» αντί των πρώην συντρόφων του, του ΛΑΕ για λίγες εκατοντάδες ψήφους.
Η Ένωση Κεντρώων πήρε 186.457 ψήφους και 3,43% ενώ η ΛΑΕ 155.242 ψήφους και 2,86 %. Αν η ΛΑΕ συγκέντρωνε άλλες 7.744 ψήφους θα συγκέντρωνε 162.956 που είναι το 3% των 9.431.850 των έγκυρων ψηφοδελτίων. Έτσι θα έβγαζε κι αυτή 9 βουλευτές και θα είχαμε ακόμη μια αριστερή φωνή στη Βουλή, έτοιμη να συμμαχίσει με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές.
Παρ’ όλα αυτά όμως νομίζω πως ήρθε η ώρα να πει ο κ. Τσίπρας το μεγάλο ΟΧΙ και να μείνει στην ιστορία ως ο Έλληνας που άλλαξε τον «ρου της Ιστορίας» στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

  • Αν κάνει το αντίθετο και υποταχθεί στους εκβιασμούς του «κουαρτέτου» θα απογοητεύσει όλους αυτούς που τον πιστεύουν ακόμη. Και όλους εμάς που λέμε πως ο συμβιβασμός του καλοκαιριού ήταν στρατηγική υποχώρηση. Και αν ακόμη προκαλέσει εκλογές θα δικαιώσει τόσο τον κ. Βαρουφάκη που στην πρόσφατη στη συνέντευξή τουστον κ. Παπαχελά τον κατηγόρησε ως «δειλό». Όσο και την κ. Κωνσταντοπούλου που ισχυρίζεται πως άκουσε τον κ. Τσίπρα να λέει γενναίες αποφάσεις  (όπως αυτή της ρήξης) παίρνεται από μία δικτατορία ή οικουμενική κυβέρνηση. Τον είπε δηλαδή και πάλι δειλό. Ακόμη θα δικαιώσει και την κ. Βουτσινά που πέταξε κότα στην αυλή του Μαξίμου, όταν επισκέπτονταν τον κ. Τσίπρα ο κ Μητσοτάκης, προφανώς επειδή εκεί κατοικούν κότες.

Αν ΟΧΙ τώρα Αλέξη πότε. Αρνήσου τώρα τη συμφωνία με τους δανειστές μας και βγες μπροστά στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κατεστημένο.
Έχεις με το μέρος σου ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ κι όχι μόνο το 61,3% των Ελλήνων. Θα έχεις με το μέρος σου την πλειοψηφία των Ισπανών Πορτογάλων Ιταλών Ιρλανδών αρχικά και στη συνέχεια όλης της δημοκρατικής Ευρώπης.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου