Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ανεπιθύμητος στο Εδιμβούργο ο ΓΑΠ



Ανεπιθύμητο πρόσωπο θεωρεί τον Γιώργο Παπανδρέου η οργάνωση Real Democracy Now Edinburgh [GR], η οποία μάλιστα συλλέγει υπογραφές μέσω Διαδικτύου για να ασκήσει πίεση στους διοργανωτές του συνεδρίου TEDGlobal στο Εδιμβούργο, ώστε να διαγραφεί από τη λίστα των ομιλητών ο πρώην πρωθυπουργός.

“Στις 11 Ιουνίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας που οδήγησε την χώρα στην 'αγκαλιά' του ΔΝΤ, είναι προσκεκλημένος ομιλητής του συνεδρίου TEDGlobal στο Εδιμβούργο. Σύμφωνα με το TEDGlobal, πρόκειται να μιλήσει για τα υποτιθέμενα 'μαθήματα που πήρε από την Ελληνική κρίση χρέους', ενώ ο ίδιος κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας οδήγησε την Ελλάδα σε μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση”, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η οργάνωση, καλώντας τον κόσμο να υπογράψει κατά της συμμετοχής του πρώην πρωθυπουργού στην εκδήλωση. Μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 520 υπογραφές, ενώ ο στόχος που έχει τεθεί από την οργάνωση είναι οι 750 υπογραφές.

“Ο Παπανδρέου συνεχίζει να υποστηρίζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση και ταξιδεύει πολυτελώς ανά τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις για τα 'μαθήματα που πήρε από την Ελληνική κρίση χρέους'. Πρόκειται για προσβολή απέναντι σε αυτούς που πήραν τα 'πραγματικά μαθήματα' της κρίσης. Όλους αυτούς που χτυπήθηκαν από την αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, αυτούς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν”, τονίζει εξάλλου η οργάνωση Real Democracy Now Edinburgh [GR].


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου